Gdzie dobrze i zdrowo karmią…

Będąc na urlopie/weekendowym wypoczynku często mamy problem z dostępem do zdrowej, świeżej żywności. Z kolei my sami nie chcemy tracić czasu na poszukiwanie i przygotowywanie posiłków. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest wybranie się do miejsca, gdzie gospodarze przygotowują dla nas posiłki. Warto wcześniej poczytać opinie innych osób o jakości jedzenia.

Osobiście będąc w kilku miejscach w Polsce spotkałam się z podaniem na śniadanie pieczywa krojonego z folii, posmarowanego margaryną z dodatkiem wędliny konserwowej 🙁 Po takim śniadaniu nie będziemy mieć energii na całodzienną wędrówkę czy zwiedzanie, nie wspominając o prawie zerowych wartościach odżywczych takiego posiłku. Dlatego zwróćmy uwagę, czy poprzedni goście w swojej opinii wspomnieli o: różnorodności produktów, jakości pieczywa, obecności świeżych warzyw do posiłków..

Ze swojej strony mogę polecić jedno miejsce w Bieszczadach, gdzie spotkałam się z pysznymi i zdrowymi śniadaniami, przygotowanymi z lokalnych produktów składające się z chleba pieczonego przez gospodarzy, dużym wyborem świeżych warzyw oraz wszystkimi przetworami własnego wyrobu. Gospodarze przygotowują również obiadokolacje, równie pyszne i zdrowe. Dlatego z czystym sumieniem dietetyka ? mogę polecić Sadybę Bojkowską http://www.sadybabojkowska.pl, która znajduje się w miejscowości Jałowe, zaraz obok Ustrzyk Dolnych. Jest to fantastyczne miejsce dla osób uwielbiających ciszę, spokój i bliskość natury.

Jeżeli wybierasz się w Bieszczady, aby odpocząć i zostać dobrze oraz zdrowo nakarmiony – koniecznie odwiedź Sadybę Bojkowską!